HER SINIFIN BİR KİTABI VAR

• Bir haftaya bir kitap sığdırıyoruz.
  • Şubelerin ortak kullana bilecekleri öğrenci sayılarına hitap eden setler temin edilecek.
  • Her sınıfı öğretmeni zümreleriyle aldığı setten sınıf sayısı kadar bir kitap alıyor.
  • Kitaplar öğrencilerimize dağıtılıyor.
  • Okuma saatlerinde ve kütüphane saatlerinde okul içinde toplu okumalar yaptırılıyor. Öğrenci evde de kitabını okumaya devam ediyor. Okuma yazma bilmeyen öğrencilerimiz için ailesi tarafından sesli okumalar yaptırılabilir.
  • Cuma günü sınıf öğretmenlerimiz sınıfla birlikte okunan kitaptan sorular hazırlıyor ve öğrencilerin kitap hakkındaki edinimlerini sınıyor.

Sınav sonrası öğrencilerimizle şu sorular eşliğinde toplu değerlendirme yapılabilir:

1. 1.     Kitabın Konusunu nasıl buldunuz, genel olarak ne anlatıyordu?
  2. 2.     Karakterler kimlerdi?
  3. 3.     En sevdiğiniz karakter hangisi?
  4. 4.     Kitabımız hangi yerlerde geçiyor, hangi zamanda yaşanmış?
  5. 5.     Kitapta hangi karakterin yerinde olmak isterdin?
  6. 6.     Yazarla tanışsan ona ne sorardın?

• Cuma günü son saat her öğretmen sınıfla okuduğu kitabı toplayarak A-B-C-D-E-F-G-H-A Şeklinde bir döngüyle diğer sınıfımıza veriyor. Öğretmenler kitapları teslim ederken kitapla ilgili hazırladıkları sınav sorularının da bir fotokopisini öğretmene teslim ediyor.
  • Haftalık kitaplarımızda en yüksek puan alan öğrencilerimizin isimleri 2. Katta oluşturacağımız haftanın kitap kurtları panosuna asılacak.

Bir haftaya bir kitap sığdırmaya çalıştığımız projemizde 10 haftamız kaldı öğrencilerimiz dönem sonunda 10 kitap okumuş olacaklar.

Etiketler :kitap, okuyoruz,